IBDS Café: Betere dienstverlening met slimme gegevensdeling

Hoe kun je als uitvoeringsorganisaties verantwoord gegevens delen om de dienstverlening te verbeteren? Tegen welke knelpunten lopen beleidsmedewerkers aan en: wat zijn oplossingen? Wat is nodig? Wat helpt en wat kun je zelf al doen? Daarover gaat het IBDS Café op 23 april aanstaande.

Van 14.00 - 16.30 uur organiseren we dan samen met het NPD (Netwerk van Publieke Dienstverleners) een IBDS Café over gegevensdeling bij uitvoeringsorganisaties. We zijn te gast bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam

Tijdens het programma kijken we naar knelpunten bij gegevensdeling en naar mogelijke oplossingen bij uitvoeringsorganisaties. Op juridisch, ethisch en technisch vlak. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld het gebruik van PETs (Privacy Enhancing Technologies) om privacyvriendelijk gegevens te delen. We delen praktijkvoorbeelden, waar gaat het al goed, wat leren we ervan? Maar ook wat moet er nog gebeuren? 

Het IBDS Kenniscentrum en het NPD willen allebei kennis delen, de netwerken verbinden en verantwoord datagebruik onder de aandacht te brengen bij (beleids)medewerkers van (uitvoerende) overheden die misschien nog niet dagelijks hiermee te maken hebben, maar wel (mogelijke) oplossingen voor opgaven willen vinden.

Daarom een IBDS Café met een gezamenlijk programma gericht op de mogelijkheden van gegevensdeling. We beloven je een interactief programma opgebouwd uit verschillende onderdelen. Met als doel datagedreven werken stimuleren ten behoeve van maatschappelijke meerwaarde met accent op wat er al wel kan.

Voor wie?  

Het Café is bedoeld voor degenen die verantwoordelijk zijn voor een maatschappelijke opgave maar problemen ondervinden met gegevens delen. Het Café richt zich eerder op beleidsmedewerkers en (project)managers dan op de technisch inhoudelijke collega’s. 

Ben je geïnteresseerd in gegevensdeling bij uitvoeringsorganisaties dan ben je van harte welkom.

Aanmelden?

Geïnteresseerd om te komen? Meld je dan nu aan.

Carola Schouten, demissionair minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, tijdens een WaU-bijeenkomst in de Glazen Zaal in Den Haag

WaU: IBDS helpt om de dienstverlening van overheidsorganisaties toekomstbestendig te maken

Werk aan Uitvoering is een overheidsbreed programma waarin medewerkers vanuit 6 handelingsperspectieven werken aan het verbeteren van de publieke dienstverlening. Zo ook de Interbestuurlijke datastrategie (IBDS).

Na de eerste drie jaar Werk aan Uitvoering (WaU) was het tijd om stil te staan bij wat er al bereikt is met het programma. Maar ook bij wat er de komende jaren nog nodig is om de publieke dienstverlening verder te verbeteren. Dit gebeurde op 14 maart in de Glazen Zaal in Den Haag. Carola Schouten (op de foto), demissionair minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, stond tijdens de opening stil bij de urgentie van betere publieke dienstverlening.

"Om de dienstverlening van overheidsorganisaties toekomstbestendig te maken, zeggen allerlei organisaties dat het nodig is om de digitale agenda te versnellen. Eén van de dingen die we in dat kader doen, is werken aan een overheidsbrede datastrategie," aldus Tim Faber in een video op de website van Werk aan Uitvoering.